Lav (23.07 - 23.08)

Posao:
Trenutni položaj Meseca utiče na Vasu emotivnu osetljivost ili na neke loše procene u poslovno-finansijskoj saradnji. Budite razumni, trenutni neuspeh treba da Vas motiviše na dodatnu upornost ili na želju za prevazilaženjem ličnih slabosti.

Ljubav:
Nečija poruka može da se tumači na različite načine, a za Vas je »istinito« pre svega ono što Vam je drago da čujete.

Zdravlje:
Važno je da što bolje uskladite svoje misli i osećanja.

 
Portal savremenog balkanca
 
 
 

Anketa

Kojeg ste pola?

Ukupno glasova: 827
 
 

Karmička astrologija

Nazad »

Jedna od interesantnijih astroloških disciplina je svakako i karmička astrologija. Suština ovakvog proučavanja ne leži u pokušaju da se ustanovi šta je osoba bila u prethodnom životu, već da se utvrdi kakva su njena sećanja, a koja često izazivanju iracionalne strahove,
 

Karmička astrologija

i što je još važnije, koja je karmička lekcija, koju je novorođeni izabrao da savlada.

Karma doslovno znači: delanje, cilj, podvig. Po hinduističkom shvatanju, smatra se da ljudska dela stvaraju silu koja pokreće kružni tok rađanja, te tako svaki čovek podleže posledicama - karmi, svojih sopstvenih dela. Oni koji se bave karmičkom astrologijom, tumače na više načina natalne karte. Poznati su metodi utvrđivanja prethodnog života na osnovu položaja retrogadnih planeta ili mesečevih čvorova unutar karte, i tumačenja aspekata koje oni prave. Potpuniji odgovor o karmičkim zaduženjima daje i izračunavanje solarnih eklipsi pre neposrednog rođenja osobe.

Jedno od dostupnijih tumačenja se odnosi na utvrđivanje položaja Meseca u natalnoj karti. Budući da Mesec govori, pored ostalog, i o onome gde smo najranjiviji, kao i o iracionalnom koje nas pokreće, čini se opravdanim da ga tumačimo kao ključ za rešenje lekcija koje smo se obavezali da savladamo. On nas upućuje na kvalitete koje treba da iskoristimo i objašnjava strahove kojih se nismo oslobodili, a sežu iz prethodnih inkarnacija. Položaj meseca u kući natalnog horoskopa govori o tome koju smo oblast života izabrali, da preko nje dajemo i učimo.

Treba podsetiti da smo rođenjem izabrali i načine na koje nameravamo da delamo i da svako od nas ima svoju svrhu postojanja na Zemlji. Čak i to što smo rođeni pod sazvežđem konkretnog sunčevog zraka, govori o potrebama drugih ljudi, pre svega poreodice. Prihvatimo li koncept karme, jednostavno je zaključiti da, ukoliko se roditeljima rodi dete čiji je sunčev znak, na primer, Blizanac, njihovoj vezi nedostaje komunikativnosti 

Pošalji na mail
X
Unesite kod sa slike
Ovan

Ovan (21.03 - 20.04)

Ovaj položaj ukazuje na to da ste za vreme prethodnih inkarnacija bili previše zavisni od mišljenja drugih. Iz nekog razloga ste verovali da su drugi inteligentniji i sposobniji od vas, te je otuda prisutan osećaj inferiornosti koji po neki od Vas još uvek mogu... Opširnije »

Bik (21.04 - 20.05)

Lekcija koju ste izabrali da savladate se sastoji od pomirenja materijalnog i duhovnog. Vaš prethodni život je bio izuzetno spiritualan, ali materijalno siromašan. Neki od vas još uvek pamte siromaštvo prethodnog života, koje se može javiti kao iracionalni strah od... Opširnije »
Bik
Blizanci

Blizanci (21.05 - 21.06)

U prethodnom životu osobe sa ovom lunarnom pozicijom posvetile su svoj život proučavanju religije i filozofije. Došli su do spoznaje tog tipa i jedan od njihovih zadataka je da ih sad saopšte drugima. Budući da ste ranije bili posvećeni radu, pa niste dolazili u... Opširnije »

Rak (22.06 - 22.07)

Vaš zadatak je da naučite da ostvarujete različite kontakte sa ljudima, kao i da stabilizujete emocije. Moguće je da ste u jenom od prošlih života bili previše oslonjeni na porodicu (da ste bili invalid, pa da je tada njihova pažnja bila neophodna), pa sad... Opširnije »
Rak
Lav

Lav (23.07 - 23.08)

U nekoj od proteklih inkarnacija ste toliko proširili induvidualnost, da ste možda i zaboravili na čoveka kao posebno biće. Sad ste tu da naučite da je ono posebno u čoveku takođe bitno. Iz tog razloga se možda plašite da nastupate kao ličnost, jer u... Opširnije »

Devica (24.08 - 23.09)

U prethodnoj inkarnaciji ste u nečemu preterali na spiritualnom nivou i sad morate ponovo da savladate veštinu čvrstog stajanja na zemlji. Lekcija koju ste izabrali da savladate se sastoji u tome da naučite da ne verujete u sve što vam drugi govore i da se oslobodite... Opširnije »
Devica
Vaga

Vaga (24.09 - 23.10)

Vaša lekcija se sastoji u tome da naučite da budete pravedni na svim životnim područjima. Trebalo bi da se naučite da proporcionalno dajete i primate. Zbog sećanja iz prethodnog života u kome ste imali problema sa ljudima, posebno sa masom, niste savladali u potpunosti... Opširnije »

Škorpija (24.10 - 22.11)

Ovde ste da biste izgradili pravilan sistem vrednosti, i naučili da preuzmete odgovornost za sve svoje postupke. U prethodnom životu ste se izuzetno starali oko svojih ukućana, tako da ste sa tim sećanjima došli na ovaj svet. Zbog toga se može dogoditi da neki od vas... Opširnije »
Škorpija
Strelac

Strelac (23.11 - 21.12)

Došli ste da razbijete sve predrasude i da uočite zajednički imenitelj za sve oko vas. Sve forme religije, filozofije i duhovnosti. Nezasiti ste istraživač, željni svih vrsta znanja i informacija.U ovoj inkarnaciji morate se odlučiti od svega što znate a... Opširnije »

Jarac (22.12 - 20.01)

Ovde ste da naučite vrednost dobre reputacije. Kako da se uklopite u društvo, kako da postanete odgovorni za svoje postupke i kako da budete korisni drugima. Ukoliko ste izabrali da pogrešno naučite, lako ćete doći u sukob sa drugima, što može lako... Opširnije »
Jarac
Vodolija

Vodolija (21.01 - 18.02)

Izazov ovoga života se sastoji u odvajanju od posesivnosti i ljubomore. Izabrali ste da izučite bitan zadatak u ovoj inkarnaciji. Deo lekcije sastoji se u tome da odvojite sećanje na ranije zadatke od razmišljanja. Vrlo je moguće da ste u prethodnom životu bili ugledni,... Opširnije »

Ribe (19.02 - 20.03)

U ovoj inkarnaciji ste tu da naučite kako da izađete na kraj sa senzibilnošću. U prethodnom životu ste bili izuzetno kritični, i provodili ste mnogo vremena u postavljanju stvari na svoje mesto. Sad ste ovde da shvatite da sve pripada nečemu i da smo svi deo... Opširnije »
Ribe
 
 

Prijava za korisnike

 
 
Unesite pojam