Jarac (22.12 - 20.01)

Posao:
Ako budete pozvani na neki zvanični skup bićete u centru pažnje zbog posla kojim se vrlo uspešno bavite. Neko će pokušati da vas nagovori na zajednički posao.

Ljubav:
Biće dominantna želja za pažnjom suprotnog pola.

Zdravlje:
Povedite računa o ishrani.

 
Portal savremenog balkanca
 
 
 

Anketa

Kojeg ste pola?

Ukupno glasova: 827
 
 

Gledanje u šolju

Nazad »

Veština proricanja gledanjem ili čitanjem iz šolje potice još iz stare Kine. Naime, u drevnoj prošlosti, Kinezi su čitali sudbinu iz šolje, ali ne iz kafe već iz čaja. Na evropskim prostorima posebnu pažnju gledanju u šolju pridavali su stari Rimljani, a i u Italiji se ova tradicija zadržala do današnjih dana.

Gledanje u šolju

U novijoj istoriji, kafa postaje vrlo rasprostranjen napitak i zamenjuje čaj, pa se sada skoro u svim delovima sveta sudbina čita iz kafe. Da biste postali dobar čitač simbola koje ispisuje kafa po šolji, potrebna vam je:
- dobra intuicija,
- dobro poznavanje simbola
- dobar vid.

Takođe, morate znati i pripremni ritual kako bi se u šolji potpuno oslikala vaša sudbina.

■ Šolju treba da držite u desnoj ruci dok pijete kafu. Poželjno je da njena unutrašnjost bude bele boje kako bi bio bolji kontrast između podloge i simbola koja formira talog kafe.

■ Po nekim metodama pripreme za čitanje iz šolje, kafa se mora popiti iz tri ili sedam gutljaja. Ovo je već pitanje vašeg izbora - možete ali i ne morate tako postupiti. Pošto je popijete, šolju nipošto nemojte da okrećete kako bi talog pokrivo njene unutrašnje strane, već samo treba da napravite kružni potez s desna na levo i da šolju prevrnete. Ostavite je nekoliko minuta da se preostale kapi kafe iscede na tacni, papiru ili tkanini.

■ Nikako nemojte sušiti šoljicu tako što ćete je pritiskati više puta na upijajućoj podlozi, time ćete poremetiti formiranje figura i obrisa na spoljnoj ivici šolje koje su inače vrlo bitne za predvidjanje.

■ Čitac šolju drži tako da drška bude sa desne strane.

Pošalji na mail
X
Unesite kod sa slike
Geografija šolje

Geografija šolje

Deo oko drške i leva strana od drške predstavlja osobu kojoj se čita. Leva strana od drške do polovine leve strane šolje je vreme koje upravo prolazi, druga četvrtina leve strane od drške je vreme koje upravo dolazi, desna strana šolje od... Opširnije »

Opšte karakteristike i izgled taloga kafe

■ Ukoliko je šolja ispunjena jasnim figurama koje čine bogat reljef, znači da se radi o osobi koja ima vrlo dinamičan život ili je, pak, u fazi burnih zbivanja. ■ Ako je šolja ispunjena sitnim i vrlo preciznim figurama, radi se o pronicljivoj osobi... Opširnije »
Opšte karakteristike i izgled taloga kafe
Značenje simbola koji se pojavljuju u talogu kafe

Značenje simbola koji se pojavljuju u talogu kafe

anđeo: dobre vesti automobil: velika sreća bajonet: mala nesreća balon: kratkotrajne briga beba: male, ali ozbiljne brige bolničar, medicinska sestra: bolest, odlazak u bolnicu bor: važan događaj u zimu brod:... Opširnije »
 
 

Prijava za korisnike

 
 
Unesite pojam