Vodolija (21.01 - 18.02)

Posao:
Nema razloga da se povodite za lažnim utiscima ili da Vas neko zavarava velikim obećanjima. Proveravajte nove informacije o poslovnim prilikama i potrudite se da zaštitite svoje interese.

Ljubav:
Osećate novi nalet emocija radosti u prisustvu voljene osobe.

Zdravlje:
Zdravlje je relativno dobro.

 
Portal savremenog balkanca
 
 
 

Anketa

Kojeg ste pola?

Ukupno glasova: 822
 
 

Gledanje u pasulj

Nazad »

U našim krajevima dosta je rasprostranjeno proricanje budućnosti – bacanjem pasulja.


Za tu metodu potrebni, su vam 42 zrna pasulja, malo prostora i malo slobodnog vremena.

Gledanje u pasulj

Kao i u slučaju “I chinga”, ni u slučaju bacanja pasulja nije sasvim jasno zašto se uzima više jedno zrno kada se bacanje izvodi isključivo sa - četrdest i jedim zrnom. Ono četrdeset i drugo zrno uvek učestvuju u mešanju, ali se izdvaja pre bacanja. Njegovo učešće obavljeno je tajnom. Svih 42 zrna stavljaju se u desnu šaku, koja se zatim drži na ustima, kao da želite u nju da dunete. Za to vreme intenzivno mislite na određenu želju, problem ili situaciju čiji ishod želite da odgonetnete.

Potom pasulj spuštate na sto ili na neku ravnu ploču i nasumice ga delite na – tri gomilice – prvo krajnju desnu, pa srednju, a ono što vam ostane predstavlja treću gomilicu.

Mnogostruka značenja

Kada ste to učinili, desnu gomilu rasčinite na po četiri zrna. Ako vam neko zrno ostane viška, stavite ga dvadesetak centrimetara ispred. Ako, pak, ne ostane, onda ćete ispred staviti četiri zrna. To isto ponovite s srednjom i krajnje levom gomilom. Tako ćete, zdesna nalevo, formirati tri gomilice, koje nisu brojnije od četiri zrna. Ponovo ćete potom ostatak pasulja pomešati, pa ponovo nasumice podelite na tri gomile i istim redom ponovo podeliti na četiri zrna, a što vam ostane formirati drugi vodoravni red. Tako još jednom: što ostane pasulja, pomešati u jednu gomilu, pa podeliti na tri, a onda te tri, zdesna na levo, deliti na po četiri zrna. Što ostane formirati treći horizontalni (vodoravno) red. Četvrti horizontalni red sačinjavaju uvek - četiri kućice sa po četiri zrna.

Postoji veliki broj kombinacija, a svaka kombinacija bačenog pasulja ima svoje značenje. Potrebno je da znate osnove na koji način se koja kobminacija objašnjava: svaka kućica po horizontali i vertikali, zavisno od međusobnih odnosa, ima svoje značenje. Takođe i dijagonale imaju proročka objašnjenja.
Tako desna vertikala objašnjava – budućnost muške strane,
-srednja vertikala predskazuje situacije i dogadaje vezane za kuću, imanje, posed, finansije, a leva vertikala
– odnosi se na budućnost ženske strane.

Postoji nekoliko kombinacija kada se ne preporučuje više bacanja pasulja– zbog toga što predskazuje izuzetno srećnu budućnost ili zato što kombinacija u sebi nosi krajnje loše slutnje. U ovom drugom slučaju, pasulj koji ste bacili treba izneti iz doma, a prema tradicionalnim verovajima najbolje ga je baciti u reku.
Naravno, da iz ovog kratkog poglavlja nećete uspeti naučiti sve finese koje nudi bacanje pasulja. Zbog toga će biti najbolje da se o svemu detaljnije podučite od nekog ko je ovu veštinu u potpunosti savladao. No, za one koji se ne vole upuštati u složene kobinacije evo načina kako u svakoj prilici i na svako pitanje mogu dobiti konkretan odgovor. Pitanje mora biti što više pojedostavljeno. Na primer: Hoće li se u mene zaljubiti (taj i taj ili ta i ta)?

Konkretna objašnjenja
Dok intenzivno mislite na postavljeno pitanje, gomilicu od 41 zrna pasulja, podelite na dve gomile, zatim desnu gomilu podelite na manje gomile od po pet zrna. Ako se iz prve izdvoji, na primer, četiri puta po pet zrna plus jedno, u drugoj ostaje četiri puta po pet zrna. Odgovor: želja će vam se ispuniti! Nepovoljno je kada posle deljenja na kućice od po pet zrna u prvom redu ostane dva, tri ili četiri zrna.To je znak da vam se želja neće ispuniti.
A sada ćemo vas upoznati sa nekoliko šema tj. konkretnih kobinacija i kako se one objašnjavaju.

Veština bacanja pasulja


Naravno, i svaki red ponaosob ima neko značenje. Ako u prvom odozgo horizonatlnom redu imamo raspored kućica tri zrna, zatim dva, pa ponovo tri, ta kombinacija najavljuje uspešan sastanka (ljubavni, poslovni porodici…). Ako je raspored drugačiji, na primer, četiri, tri, pa još jednom tri, naravno, gledajući zdesna nalevo to predskazuje materijalni dobitak po muškoj liniji, blagostanje i sreću u kući. Ako je dijagonala sastavljena od tri kućice od po tri zrna, to je takođe najava finansijske dobiti, ali je ona u vezi sa radom, a ne u vezi sa nasledstvom.Svakako, brojne su i drugačije kobinacije i svaka ima zasebno objašnjenje. Da biste ih sve upoznali moraćete, ipak, o njima razgovarati sa ljudima koji su u potpunosti savladali veštinu bacanja pasulja. U ovom kratkom tekstu ponudili smo vam samo osnove da biste znali na kakvom principu počiva ovaj u narodu dosta popularan metod proricanja sudbine i budućnosti.

 

Pošalji na mail
X
Unesite kod sa slike
Šema 1

Šema 1

LjUBAVNI SASTANAK: Kažu da ovakvu kobinaciju priželjkuju svi mladi koji čeznu za nekim i potajno se nadaju da ce im ljubav biti uvraćena. Ovo je sjajna kobinacija i ne treba je ponavljati. Opširnije »

Šema 2

PERIOD SREĆE: Pred vama je period pun sreće, zadovoljstva, zdravlja i materijalnog blagostanja. Vaše želje će se ostvariti na najbolji način. Savet: ne bacajte za duže vreme pasulj!   Opširnije »
Šema 2
Šema 3

Šema 3

IZUZETAN PERIOD: Većina onih koji poznaju tajne bacanja pasulja smatraju da je izuzetno povljna svaka kombinacija koja u sebi sadrži tri, pet ili sedam kućica od po tri ili četiri zrna pasulja. To je slučaj i sa ovom kombinacijom, koja predskazuje povoljan,... Opširnije »

Šema 4

VENČANJE, VESELJE, SREĆA: Ovu kombinaciju mnogi smatraju najidelanijom kombinacijom u bacanju pasulja. Ona obećava brzo venčanje, brzu sreću, punu kucu, blagostanje i idealan period. Ovo je jedna od onih retkih kombinacija što u četvrtom... Opširnije »
Šema 4
 
 

Prijava za korisnike

 
 
Unesite pojam