Jarac (22.12 - 20.01)

Posao:
Ako budete pozvani na neki zvanični skup bićete u centru pažnje zbog posla kojim se vrlo uspešno bavite. Neko će pokušati da vas nagovori na zajednički posao.

Ljubav:
Biće dominantna želja za pažnjom suprotnog pola.

Zdravlje:
Povedite računa o ishrani.

 
Portal savremenog balkanca
 
 
 

Anketa

Kojeg ste pola?

Ukupno glasova: 821
 
 

Feng shui

Nazad »

Kao što je svima dobro poznato  feng shui potiče iz Kine kao i papir, seizmograf i naravno kompas (radi preciznijeg određivanja strana sveta i proračuna vremena i prostora) koji su upravo i izumeli drevni praktikanti ove veštine uređenja i usklađivanja odnosa čoveka, zdanja i okruženja.

Feng shui

Ova veština postoji i primenjuje se više od 4000 godina i to ne samo na prostorima Azije već smo i sami svedoci njenog ubrzanog širenja i prihvatanja, naročito u poslednjih par stotina godina na svim ostalim kontinentima, pogotogo u zapadnoj Evropi i Americi. Neposredno okruženje (oblik terena na kojem se nalazi nasa kuća, stan, veličina i oblik zgrada koje nas okružuju, kao i sam raspored nameštaja i prostorija u stanu, kući, ukupna orjentacija našeg stana kao i svake prostorije ponaosob u odnosu na strane sveta), kao i osobe sa kojima delimo sav taj prostor (roditelji, supružnik, deca, rođaci, komšiluk, kućni ljubimci kao i biljke koje se nalaze u našoj blizini) utiču na naš prosperitet, ponašanje, a u mnogome i na naše zdravlje. Upravo iz gore navedenih razloga neophodno je da prostor u kome živimo i radimo uredimo najbolje što možemo kako bi celokupnu energiju koju emituje taj prostor podredili i usmerili svojim potrebama i u što kraćem vremenskom periodu ostvarili svoje ciljeve. U tome će nam u mnogome pomoći praktikovanje feng shui -ja, ali da bi krenuli sa uredjivanjem prostora po ovoj drevnoj kineskoj veštini neophodno je da pripremimo tlo na kome će feng shui biti zaista delotvoran i nesputan.

Prvenstveno bi trebali da:

- generalno očistimo stan, posebnu pažnju treba posvetiti ćoškovima, kao i delovima stana koje pokriva nameštaj,
- operemo prozore (kao i sve drugo u stanu) i održavamo besprekorno čistim jer su upravo oni naš prozor u svet,
- redovno brišemo prašinu jer ne samo da prašina negativno utiče na naš respiratorni sistem već i sputava protok pozitivne “či” energije
- sve što je pokvareno (vrata koja škripe, teško se otvaraju, česme koje cure, ringle koje ne rade…) popravimo,
- sve što je polomljeno, okrnjeno počev od kuhinje (čaše, tanjiri, šerpe…) bacimo, - sve sitnice koje iz godine u godinu čuvamo i skupljamo bez prave namene bacimo ili odložimo i pesložimo (špajz ili podrum), nikako ih ne treba gomilati u prostoru u kom se svakodnevno obitava,
- bacimo bez ikakvog rzmišljanja sve što nas podseća na bolne događaje, osobe koje su nas povredile (slike, pokloni, cd-ovi sa muzikom), jer samo tako možemo da se oslobodimo prošlosti i nastavimo nesmetano da živimo. Upravo ove sitnice koliko god nam bezazleno i besmisleno delovale su nepremostive prepreke koje ne dozvoljavaju da pozitivna “či” energija nesputano cirkuliše prostorom u kom živite i samim tim svi ukućani će nailaziti na poteškoće u svom budućem životu.

Pošalji na mail
X
Unesite kod sa slike
 
 

Prijava za korisnike

 
 
Unesite pojam